Nieuws

Ondernemers Apeldoorn Noord leggen zelf glasvezelnetwerk aan

Op 30 september is officieel het startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk op Bedrijvenpark Apeldoorn Noord. Door middel van een symbolische eerste schop in de grond hebben de betrokken partijen OBAN (Ondernemersvereniging Bedrijvenpark Apeldoorn Noord), glasvezelaanbieder TReNT Glasvezel, telecomaannemer Van Gelder en de Gemeente Apeldoorn een begin gemaakt met de graafwerkzaamheden.


Tegenwoordig zijn zeer snelle glasvezelverbindingen voor bedrijven een basisbehoefte geworden. Deze zijn echter nog op veel bedrijventerreinen niet betaalbaar beschikbaar, zo ook niet op Apeldoorn Noord. Dit is de voornaamste reden dat de ondernemers, verenigd in OBAN, besloten hebben het voortouw te nemen. Na een zorgvuldig voortraject is gekozen om zelf een netwerk aan te leggen. Voor een stedelijk bedrijvenpark is dit uniek. Voor het beheer en exploitatie van het netwerk is gekozen voor TReNT Glasvezel als ervaren aanbieder van zakelijk glasvezel. Resultaat is dat de ondernemers profiteren van de hoogwaardige service van TReNT Glasvezel met een zeer scherp tarief voor het abonnement. 

 

Het netwerk is ‘open’. Dit betekent dat gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 85 providers waaronder een aantal uit Apeldoorn. Hierdoor kunnen klanten gebruik blijven maken van ICT dienstverleners ‘van om de hoek’.

 

Dat de behoefte groot was bewijst het resultaat, de eerste 49 verbindingen worden naar verwachting nog dit jaar opgeleverd. 

 

Over TReNT Glasvezel

TReNT Glasvezel is al sinds 1999 de leverancier van zakelijke glasvezel in Oost-Nederland. Vanuit Enschede heeft TReNT haar netwerk beetje bij beetje uitgerold over de provincies Overijssel en Gelderland. Op meer dan 60 bedrijventerreinen is glasvezel van TReNT beschikbaar. De enige aandeelhouder is Stichting TReNT met daarin vertegenwoordigd de Universiteit Twenten en Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV en een afvaardiging van klanten van het eerst uur, de gebruikersraad. 

 

Over OBAN

De bedrijven gevestigd op Bedrijvenpark Apeldoorn-Noord zijn verenigd in de OBAN, Ondernemersvereniging Bedrijvenpark Apeldoorn Noord. De vereniging heeft ten doel het behartigen van de zakelijke belangen van de bedrijven die gevestigd zijn op het bedrijvenpark Apeldoorn-Noord I en II. De vereniging bereikt dit door het beleggen van contact- en informatiebijeenkomsten ten behoeve van de leden en het optreden en opkomen voor de belangen van de bedrijven ten aanzien van o.a. de gemeente Apeldoorn. De OBAN is onder andere verantwoordelijk voor de collectieve (park)beveiliging en de groenvoorzieningen, straatreiniging, onkruid- en gladheidsbestrijding en toezicht op bewegwijzering. Dit alles zorgt ervoor dat Bedrijvenpark Apeldoorn Noord het mooiste park van Apeldoorn is.
{r.title}